Isadepäev põllumajandusmuuseumis

Seekordse isadepäeva 8. novembril  veetsime Ülenurmel põllumajandusmuuseumis. Alustasime leivateoga. Igaüks sai endale vormida kaku, aga pidi seda tegema nii, et pärast küpsemist ära tunneks.

DSC_3142_1111

Paljudele oli see töö tuttav, sest nii mõneski peres küpsetatakse ise leiba. Pärast saime vaadata/katsuda vanaaegseid tööriistu nagu  leivalabidas. 

 

DSC_3153_1122

Kui terav on sirp, millega rukist lõigati?

DSC_3163_1132

Isad tundsid huvi kohvikannu vastu:

DSC_3166_1135

Kui leivad küpsema pandi, oli aeg minna lauta loomi kaema. Päris tuttav on see loom Kasparile.

DSC_3177_1146

Hobust tunnevad kõik.

DSC_3192_1161

Rehe all saime aimu, kui palju tuli vanasti tööd teha, et leivavilja saada. Pärast koristamist tuli rukist rabada ja peksta, et tera kätte saada.

DSC_3207_1176

Väga vanal ajal jahvatati vilja käsikiviga või tambiti terad puruks suures uhmris.

DSC_3212_1181

DSC_3219_1188

Talu maketilt oli näha, milline oli talumajapidamine vanasti ja milliseks on see muutunud tänapäeval.

DSC_3226_1195

Nüüd aga olid kakud küpsenud ja asusime neid maitsma. Teed kõrvale rüübates ja võid peale määrides maitsesid kakud hästi.

DSC_3230_1199

DSC_3234_1203

Võitegu tuli lõpule viia. Selles aitas meid Kaspari isa.

DSC_3231_1200

DSC_3239_1208

Või saime kooli kaasa ja Anu tädi määris selle järgmisel nädalal meie leibadele.

DSC_3248_1217

Nüüd jäi veel veidi aega nutkunäituse külastamiseks.

DSC_3254_1223

Ja lõpuks saime aru, et lapsed on ikka lapsed nii vanasti kui nüüd.

DSC_3276_1245