Kas tii pääl või rii pääl?

taaderant

Kas jõulud tulevad lumega või peab ikka lumetul teel liikuma? Seda küsis Kambja õpetaja Marika Lehiste selleaastase Taaderandi Talistete alguses, kui lapsed olid oma värvilistel tekkidel istet võtnud. Aga vastust muidugi  polnud, oli ainult lootus. Seepärast mindigi tagasi suvesse, kui  poisid tulid nurmelt, kus nad olid püüdnud pajupilli meisterdada. Pillist nad häält kätte ei saanud ja lapsed said ka aru, miks: õige pajupilli saab ainult kevadel, kui  mahlad liiguvad.

Seekordne Taaderant keskendus pillidele: pajupill, parmupill, käristi, viiul, kannel. Lapsi oli tulnud Tartust, Ülenurmelt, Sadukülast , Kambjast isegi 2 kooli: Unipiha Ak  ja Kambja Pk. Kauged külalised olid Prangli saarelt: kaks poissi koos oma õpetajaga.  Iga rühm tutvustas üht pilli. Sinna vahele mahtus nii tantsu kui laulu, mis olid enne  selgeks õpitud. Vahepeal sai punuda paelu, vedada vägikaigast ja „pista kingsepale silma“. Õpetajate savipillide ansambel  sai suure menu osaliseks ja tekitas ka lastes tahtmise sellist pilli valmistada.

Pidu lõppes ühise tantsu korraldajate tänamisega. Kõige suurem tänu õpetaja Marika Lehistele, kes kandis nii peo kavandamise, organiseerimise kui ka juhatamise raskuse.

Meile kõigile meeldis pidu väga.

taaderanttaaderant1taaderant2taaderant3taaderant4taaderant5taaderant6taaderant7taaderant8taaderant9