Viimane koolikuu – mai

_IGP2877_01

Ühine scratchimine

 26. mai õhtul kogunesid koolimajja kõik programmeerimishuvilised õpilased ja nende vanemad. Tore, et mõnedel oli kaasas ka oma arvuti, muidu oleks tehnikast puudugi tulnud.

Tegime ühiselt tutvust just õpilastele mõeldud lihtsa programmiga Scratch. Selleks, et programmiga tööd teha, tuli end kasutajaks registreerida. See omakorda eeldas emaili olemasolu. Kõikidel õpilastel, kes  kohal olid, on nüüd kasutajakontod olemas.

_IGP2877_01

Töötasime igaüks endale sobivas tempos. Õpetaja näitas suurelt ekraanilt ette ja oli valmistanud ka ekraanitõmmistega töölehed. 1. kl Kasparil oli lisaks emale kaasas ja abiks vanem vend Martin, kel Scratchiga juba kogemused olemas. Usinalt ja püüdlikult toimetasid ka Edwardi ema ja Rometi ema. Nagu arvutitega ikka , tuleb arvestada ka viperustega. Tõnise ja tema isa arvuti ei tahtnud sugugi just nii töötada nagu oleks pidanud.

Mida siis programmeerima õpiti? Saime teada, kuidas oma tööle tausta panna, tegelasi valida, nende suurust muuta, neid liikuma ja rääkima panna. Kõikide toimingute juures oli vaja lisaks nuppude vajutamisele kasutada teadmisi erinevatest õppeainetest. Käskluste valimiseks peab oskama neid lugeda ja neist aru saama. Et tegelast rääkima panna, peab oskama lauset koostada ja lauselõpumärke valida. Tegelase liikuma panemiseks on vaja tunda paremat ja vasakut ja mõista veidi ka koordinaatteljestikku.

_IGP2879_01

Kogu tegevuse juures oli tunda süvenemise ja hoogu sattumise hõngu. Ühine scratchimisaeg möödus justkui märkamatult. Loodame, et programmeerimisindu jätkub lastel ka sügisel kui alustame programeerimisringiga.

 

Õp.Evelyn

 

Kalapäev Võrtsjärve ääres

Ühine Jõmmu-sõit

Lõpupidu